Katrin Tilkkukauppa -blogi

Käsityöohjeita ompeluun, tilkkutöihin ja kukkaronvalmistukseen.

Search

Tilkkutähdet -ohjevideo

Tässä kiva vinkki kesäkäsityöksi! Pieni tilkkutyö soveltuu hyvin matkakäsityöksi tai sohvalle. Siis sinne mihin ompelukonetta ei voi ottaa mukaan.
Voit käyttää tilkkutähtiä monipuolisesti koristeena kasseissa, pussukoissa ja kodintekstiileissä. Tähdet sopivat myös vaatteiden somistamiseen sekä reikien ja tahrojen peittämiseen.

Lue lisää aiheesta:Käsinompelu on rentouttavaa puuhaa ja sitä voi tehdä ihan missä vaan. Tilkut, kaavat ja tarvikkeet mahtuvat pieneen pussukkaan ja käsilaukkuun.
Neulominen ja virkkaaminen on suosittua, nehän ovat äänettömiä tapoja tehdä käsitöitä autossa, junassa, aurinkotuolissa, palaverissa, jne.
Käsinompelu on se ompelijan "hiljainen" ja mukana kuljetettava käsityö. Perhe ei varmastikaan pidä siitä jos ompelet ompelukoneella sohvapöydällä samalla kun se seuraavat jalkapalloa telkkarista. Ompelukoneen kanssa on myös melko hankala matkustaa (toki ei mahdotonta).
On siis hyvä olla aina varalla pikkuinen ompelutyö, jotta voit nauttia ompelusta toisten seurassa;-)

Jos sulla on koira, niin tiedät kuinka ventovieraat pysähtyvät juttelemaan ja ihailemaan koiraa.
Käsinompelu julkisella paikalla saa aikaan saman ilmiön. Ihmiset tulevat kyselemään että mitä ihmettä sä teet ja miten palat voi olla noin pieniä.
Harrastan ahkerasti myös neulomista ja toki neuletyötäkin kommentoidaan, mutta pienet tilkut herättävät paljon enemmän huomiota erilaisuudellaan.


Katso videolta kuinka tilkkutähdet ommellaan

Tulosta ensin kaavat TÄSTÄ LINKISTÄ
Tulostusasetuksia muuttamalla voit helposti pienentää tai suurentaa kaavaa.

Mallityön kaavat on tulostettu noin 70% kokoisiksi.

Laita videoon äänet päälle niin kuulet kun kerron työvaiheista.Käsityöpussukoita tarvitaan aina, katso tästä kuinka videolla esiintyvä kässäpussukka on ommeltu. Videolla esiintyy myös Sirpa-kaavalla tehty ompelijan eloonjäämispakkaus.


Olen aikaisemmin julkaissut ohjeen käsin ommeltuun sydämeen. Sydämen ohje esittelee hieman erilaisen tavan ommella pieniä tilkkuja. Molemmat tavat ovat yhtä hyviä, kannattaa siis kokeilla kumpi on sinulle mieleisempi. Itse olen päätynyt käyttämään tätä videolla neuvottua tapaa.

Lue lisää:

Olisi kiva nähdä minkälaisen tilkkutähden ompelit

Katrin Tilkkukaverit -facebook ryhmässä voit jakaa kokemuksia ja valokuvia ohjeillani tehdyistä tuotteista. Jos tägäät Tilkkukaupan somejulkaisuusi, niin käyn mielelläni katsomassa. Instagram tarinoihin julkaistut kuvat jaan Tilkkukaupan tarinoissa.

Liity ryhmään: Katrin tilkkukaverit


Tilkkukaupan Katri


Jos tykkäsit ohjeesta, jaathan sen myös kavereille alla olevista painikkeista. Kiitos!