maanantai 23. joulukuuta 2019

Tähtiä patalapuissa ja ohje pullakranssiin

Joulukalenterin 23. luukku


Ompelin Kuusipuu-kaitaliinan kaveriksi tähti-patalaput.

Meillä joulun tärkein leivonnainen on pulla.
Kotona leivottu korvapuusti on herkullisinta ja jouluna puustit leivotaan kranssiksi.
Pulla on parasta tuoreena, joten joulun ja uudenvuoden välissä pullaa pitää leipoa useammankin kerran.

Tähti-patalappujen suunnittelu ja ompelu Katri Eskelinen


Tällä kertaa leivoin huolettoman korvapuusti-kranssin.

Yhteen kranssiin riittää 0,25 litran pullataikina, ohje löytyy jauhopussin kyljestä.

Kauli taikina levyksi ja sivele päälle sulaa voita.
Ripottele reilusti kanelia ja hienoa sokeria.
Rullaa taikina kuten tavallisestikin korvapuusteja leipoessa.
Leikkaa rullasta pieniä pätkiä, puolet normaalista korvapuustipalasta.
Asettele pullarullan pätkät ympyräksi leivinpaperin päälle. Rullat saavat olla kiinni toisissaan.
Asettele loput rullat ympyrän sisäkehälle siten, että ne ovat puoliksi ensimmäisen kerroksen päällä.
Anna kranssin kohota oikein pulleaksi.
Leikkaa teräväkärkisillä saksilla jokaiseen pullarullan palaan halkeema kuten kuvassa.
Voitele munalla ja ripottele reilusti raesokeria päälle.

Sitten uuniin ja joulukahvit tippumaan;-)



Patalapuissa on lämpöeristeenä kaksinkertainen fusible-vanu ja taustakankaana Alutex.
Lisää juttua patalappujen valmistuksesta voit lukea TÄSTÄ ja TÄSTÄ.



Mukavaa Aatonaattoa!


Tilkkukaupan Katri


Tästä voit katsoa Joulukalenterin aikaisemmat luukut
1. luukku
2. luukku
3. luukku
4. luukku
5. luukku
6. luukku
7. luukku
8. luukku
9. luukku
10. luukku
16. luukku
17. luukku
18. luukku
19. luukku
20. luukku
21. luukku
22. luukku





Haluatko kertoa kavereille?
Jakaminen on helppoa alla olevista painikkeista.

Katrin kukkaro-ohje kertoo parhaat vinkit kukkaronvalmistukseen

Kukkaronvalmistus on helppoa kun on hyvät ohjeet, olisiko tässä nyt se Maailman paras ohje kukkaronvalmistukseen Tällä ohjeella pääs...